Inloggen bankrekening

Curator in Almelo

Laatste Nieuws


Gewijzigde bereikbaarheid Hemelvaart en Pinksteren

Goedendag, In verband met Hemelvaartsdag zijn wij donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten. De betalingen worden verstuurd op woensdag 17 mei.  In ...


> Lees verder
Beschermingsbewind Twente & Bureau Alert

De curator in Almelo is de meest verregaande oplossing wanneer het gaat om mensen met problemen. Wanneer de curator in Almelo een cliënt aanneemt, betekent dit doorgaans dat deze persoon niet meer volledig zelfstandig beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en financiën. Dit kan deels zijn door verslavingsproblemen of problematische schulden. Het kan ook veel verder gaan: bij patiënten met Alzheimer of (ernstige) dementie wordt de curator in Almelo ingeschakeld. De curator wordt daadwerkelijk de stem van de cliënt die vanaf dat punt nauwelijks nog eigen beslissingen mag nemen. Dat is praktisch, want hier gaat het meestal om mensen die de gevolgen van hun handelen niet kunnen overzien. Zij moeten tegen zichzelf beschermd worden.

Voor volledige informatie over curatele en de taken van een curator raden wij aan de pagina ‘Curatele’ te raadplegen. Beschermingsbewind Twente en Bureau Alert: persoonlijke aandacht voor mentorschap, curatele en beschermingsbewind.

Wat doet de curator in Almelo eigenlijk?

Wanneer de rechtbank heeft besloten dat iemand een curator aangewezen krijgt, dan gaat de curator in Almelo aan de slag. Deze neemt de financiën over, beslist mee over de opties rond de verzorging van de cliënt en de behandeling en begeleiding van deze persoon. De curator in Almelo heeft hierbij een grote rol. De cliënt ziet namelijk vaak niet meer in dat bepaalde beslissingen gevolgen hebben. Zonder toestemming van de curator mag een persoon ook niet trouwen, geld lenen of contracten afsluiten. In bepaalde uitzonderingsgevallen en milde cases is dit wel mogelijk.

Ga direct naar stappenplan curatale
Ga direct naar tarieven curatele

Direct een afspraak maken

Wilt u weten wat de curator in Almelo voor u kan doen, of zoekt u een curator omdat iemand in uw naaste omgeving een curator nodig heeft? Neem dan vrijblijvend contact op met Beschermingsbewind Twente en Bureau Alert. Hier vindt u professionals die altijd de begeleiding kunnen bieden die nodig is. Via de pagina ‘Contact’ kunt u contact opnemen met Beschermingsbewind Twente en Bureau Alert.

Neem contact op met: