Inloggen bankrekening
Beschermingsbewind Twente en Bureau Alert

Bewindvoering, mentorschap of curatele aanvragen 

Wilt u een aanvraag doen voor een gesprek over eventuele bewindvoering, mentorschap of onder curatele? Vul dan ons contactformulier in, dan nemen we spoedig mogelijk contact met u op. We bespreken vervolgens de situatie en overleggen over de gewenste vervolgstappen. Samen kunnen we de aanvraag bij de rechtbank doen en u ondersteunen bij het invullen van de juiste formulieren.

Meer informatie en een stappenplan voor bewindvoering, curatele of mentorschap vindt u elders op deze website.


Intake bewindvoering

Na de eerste screening volgt een intakegesprek. Dat kan bij u thuis of bij ons op kantoor.  Dit gesprek is een kennismaking en dient daarnaast om de situatie te inventariseren. Hierbij mag ook een derde aanwezig zijn, zoals een betrokken familielid of begeleider. Graag horen we vooraf wie er bij het gesprek aanwezig zijn. 


Het is van belang dat zo veel mogelijk gegevens aanwezig zijn bij het intakegesprek.

Klik hier voor een overzicht van de gegevens die bij het gesprek aanwezig dienen te zijn. Als het moeilijk is om de nodige stukken te verzamelen, kunt u dat aangeven. We zoeken dan een passende oplossing. Vervolgens vullen we de aanvraag in en maken we een dossier aan. De aanvraagformulieren kunt u ook vooraf al downloaden en invullen. Mochten er nog papieren ontbreken tijdens de intake, dan is dat geen probleem. De cliënt ontvangt na afloop een overzicht van informatie die we nog nodig hebben.

Meer informatie over het werk van een bewindvoerder wordt voor cliënten overzichtelijk uitgelegd op onze pagina ‘beschermingsbewind’ en in het filmpje.

"Vanuit mijn hoedanigheid als transferverpleegkundige bij Mediant GGZ, krijg ik nog wel eens de vraag, wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van bewindvoering en/of mentorschap voor cliënten. Ik heb goede ervaringen met Bureau Alert met dat zij dit op een correcte manier oppakken en aanvragen voor cliënten. Bureau Alert neemt de cliënt serieus in hun vragen en wensen en zorgt voor een goede begeleiding in de aanvraag voor bewindvoering en/of mentorschap en verdere afhandeling hierin. Voor mijzelf geldt dat ik het als erg prettig ervaar dat ik snel iemand kan spreken of bereiken die mij kan helpen om deze hulpvragen te beantwoorden."

Mark Mulder - Mediant

Neem contact op met: