Inloggen bankrekening

Bewind in Almelo

Laatste Nieuws


April 2020: Gewijzigde openingstijden en betaalmomenten

Let op! Ons kantoor is gesloten op: Vrijdag 10 april 2020 (Goede Vrijdag) Maandag 13 april 2020 (2e Paasdag) Maandag 27 april 2020 (Koningsdag) Dinsda...


> Lees verder
Beschermingsbewind Twente & Bureau Alert

Onder bewind in Almelo gesteld worden, dat is vooral om de cliënt zelf verder te helpen. Wanneer iemand niet langer in staat is om zelf de financiën te regelen, dan moet er immers iets gebeuren. Door te kiezen voor een onderbewindstelling komt de cliënt onder bewind in Almelo te staan. Concreet: de bewindvoerder zorgt ervoor dat de inkomsten, uitgaven en schulden op de juiste manier afgehandeld worden. De cliënt hoeft zich hier geen zorgen meer over te maken omdat deze onder bewind in Almelo staat. De bewindvoerder heeft in dat geval toezicht op de goederen die onder bewind geplaatst zijn.

Voor volledige informatie over (beschermings)bewind en de taken van een bewindvoerder raden wij aan de pagina ‘Beschermingsbewind’ te raadplegen. Beschermingsbewind Twente en Bureau Alert: persoonlijke aandacht voor mentorschap, curatele en beschermingsbewind.

Voor wie is bewind in Almelo belangrijk?

Onder bewind in Almelo komen te staan is natuurlijk geen ideale situatie. Voor sommige mensen is het echter een onvermijdelijke situatie. Bijvoorbeeld omdat iemand de financiële situatie niet langer kan overzien door een mentale of fysieke aandoening. Zo kunnen verslavingen, dementie of problematische schulden ervoor zorgen dat iemand onder bewind in Almelo geplaatst wordt. Vanaf dat punt wordt gezocht naar oplossingen. Zo kijken Beschermingsbewind Twente en Bureau Alert naar het recht op toeslagen en subsidies om de situatie op de langere termijn te verbeteren. Uiteindelijk gaat het immers om de toekomst van de cliënt, eventueel zelfs met schuldhulpverlening.

Meer informatie over beschermingsbewind
- Hulp bij financiën
- Leefgeld
- Informatiefilmpjes en stappenplan
- Tarieven

Zo snel mogelijk beginnen

Wanneer u, u familielid of cliënt hulp nodig heeft is het verstandig om dit zo gauw mogelijk op te pakken. Financieel ingewikkelde situaties moeten simpelweg zo snel mogelijk opgepakt worden om escalatie te voorkomen. Neem daarom vooral vandaag nog contact met ons op. Via de pagina ‘Contact’ kunt u contact opnemen met Beschermingsbewind Twente en Bureau Alert.

Neem contact op met: