Inloggen bankrekening

Beschermingsbewind Twente

Laatste Nieuws


Feestdagen 2024

De feestdagen komen er weer aan en dit betekend dat er wijzigingen zijn m.b.t onze openingstijden en bereikbaarheid. Goede vrijdag en Pasen Vrijdag 2...


> Lees verder
Beschermingsbewind Twente en Bureau Alert

Wie zijn wij?

Beschermingsbewind Twente is in 2013 ontstaan vanuit de wens om mensen te ontzorgen die, om welke reden dan ook, tijdelijk of structureel, niet in staat zijn zelf hun financiën te regelen. Cliënten en hulpverleningsinstanties kunnen contact met Beschermingsbewind Twente zoeken.

Dit alles wordt uitgevoerd door goed opgeleide en professionele medewerkers.

Beschermingsbewind Twente is aangesloten bij de branchevereniging Horus, die garant staat voor constante kwaliteit en betrouwbaarheid.

Ons team

TEAM Beschermingsbewind Twente

Esmée van Beek

Procesmanager BBT/BA/BON/BCN, curator, beschermingsbewindvoerder en mentor

e.vanbeek@beschermingsbewindtwente.nl
Tel : 0546-760400
Werkdagen: maandag, dinsdagochtend, woensdagochtend, donderdag en vrijdag


"Helpen een stabiele situatie te creëren geeft veel voldoening" 

In februari 2015 studeerde ik af aan Saxion Hogeschool te Deventer, na de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening te hebben afgerond. Ik ben begonnen als stagiaire bij BeschermingsBewind Twente en na het behalen van mijn diploma werkzaam gebleven bij deze organisatie.

Ik koos voor een stage en daarna een baan bij BeschermingsBewind Twente omdat ik graag mensen met schuldenproblematiek wil helpen. Ik help hen graag bij het realiseren van een stabiele situatie met betrekking tot de inkomsten, uitgaven en schulden.

Elze Vat

Kwaliteitsmanager BBT/BA/BON/BCN, curator, beschermingsbewindvoerder en mentor

e.vat@beschermingsbewindtwente.nl
Tel: 0546-702090
Werkdagen: dinsdag, woensdag en vrijdag

‘Een schuldensituatie ombuigen naar een gevulde spaarrekening’

Sinds september 2007 werk is als bewindvoerder, curator en mentor. Dit ben ik gaan doen na het afronden van mijn opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Per maart 2022 ben ik in dienst gekomen bij Beschermingsbewind Twente B.V.

De wettelijke maatregelen van beschermingsbewind, curatele en mentorschap zijn waardevol om iemand te helpen het leven weer onder controle te krijgen en stabiel te houden. Om samen met de cliënt hierin het verschil te maken geeft mij veel voldoening. Hoe mooi is het om een problematische schuldensituatie om te buigen naar een gevulde spaarrekening. Dit is geen makkelijk traject maar samen kunnen we dit realiseren.  Kan ik je hierbij helpen? Neem gerust contact met mij op.


Rienke Knapen

Beschermingsbewindvoerder

r.knapen@beschermingsbewindtwente.nl
Tel: 0546-760404
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag


"Graag iets voor een ander betekenen" 

Na het afronden van de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker volgde ik de studie Sociaal Juridische Dienstverlening aan het Saxion te Deventer. Deze opleiding rondde ik in april 2015 af. Na het behalen van mijn diploma werkte ik eerst 1,5 jaar gewerkt bij een ander bewindvoerderskantoor. In juli 2017 stapte ik over naar Beschermingsbewind Twente B.V.
Door mijn sociale karakter was het voor mij al snel duidelijk dat ik graag iets voor een ander wil betekenen in het uitoefenen van mijn beroep. Al vroeg in de opleiding SJD bleek dan ook dat de sociaal/financiële sector me erg aan spreekt.
Als beschermingsbewindvoerder bij Beschermingsbewind Twente wil ik graag mensen ondersteunen en begeleiden op het gebied van financiële vraagstukken en schuldenproblematiek. Daarnaast wil ik mensen graag ondersteunen en begeleiden om weer grip op hun leven te krijgen en samen werken naar een stabiele leefsituatie.

Sophie Heerink

Beschermingsbewindvoerder

s.heerink@beschermingsbewindtwente.nl
Tel: 0546-760402
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag


"Meer rust creëren voor de cliënt" 

Van jongs af aan wil ik al graag mensen helpen met het beroep dat ik zou gaan uitoefenen, daarnaast vind ik het juridisch vakgebied interessant. Om deze redenen volgde ik de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. In de zomer van 2016 studeerde ik af aan Saxion Hogeschool te Deventer. Tijdens deze studie liep ik stage bij een faillissementsafdeling. Daarna heb ik een half jaar een afstudeeronderzoek uitgevoerd bij een ander beschermingsbewindkantoor. Gedurende deze periode kwam ik in contact met beschermingsbewind en de schuldenproblematiek. Ik wil graag door middel van dit werk de financiële situatie van onze cliënten zoveel mogelijk stabiliseren en daardoor ook op het persoonlijk gebied van de cliënt meer rust creëren.

Isaak Kerst

Opleidingsmanager BBT/BA/BON/BCN. Curator, beschermingsbewindvoerder en mentor

i.kerst@beschermingsbewindtwente.nl
Tel: 0546-760406
Werkdagen: maandag t/m vrijdag

'Iedereen heeft af en toe een beetje hulp nodig'

Na het afronden van de opleidingen sociaal maatschappelijke dienstverlening en HBO Rechten, verhuisde ik in september 2020 van Noord-Holland naar Twente. In dezelfde maand trad ik in dienst bij Beschermingsbewind Oost Nederland, waar ik een jaar als assistent heb gewerkt. In oktober 2021 maakte ik de overstap naar Beschermingsbewind Twente en begon ik als curator, beschermingsbewindvoerder en mentor.

Wat ik mooi vind aan het werk, is dat ik maatschappelijk betrokken kan zijn en de mogelijkheid krijg om mensen bij hun persoonlijke en/of financiële belangen te helpen. Het geeft mij energie om ervoor te zorgen dat mensen het overzicht weer terug krijgen en leren de juiste (financiële) keuzes te maken.

Kunt u wat ondersteuning gebruiken bij uw financiële en/of persoonlijke belangen? Blijf er niet mee zitten en vraag om hulp! Iedereen heeft ten slotte af en toe een beetje hulp nodig.


Neem contact op met: